Fotograf/Källa: Bildbyrån

Efter VM, som avslutades med en härlig medalj för svensk del, avslutas nu världscupen med tre veckors tävlande i Nove Mesto, Kontiolahti och Oslo.

För oss är världscupavslutningen viktigt, med tanke på totalställning och nationscuper som avgör hur många startplatser vi får nästa säsong, säger landslagschef Anders Byström. Uttagna i truppen är samma åkare som fanns med i Antholz, däribland Johanna Skottheim, Anna Magnusson och Torstein Stenersen som tävlade lite eller inte alls på VM. De är verkligen laddade för att få utmana sig själva i Nove Mesto, där tjeckerna brukar ställa upp med storpublik och god stämning

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251