Sveriges VM-lag Fotograf/Källa: Per Danielsson / Projekt P

Svenska Skidskytteförbundet har tagit ut VM-truppen som ska representera Sverige i VM i Antholz/Anterselva 12-23 februari. Truppen består av 6 damer och 5 herrar. Sverige får starta med maximalt fyra åkare i varje individuellt lopp (sprint och distans), förutom i distans där Hanna Öberg är regerande världsmästare och Sverige har därför en extra plats.

Landslaget reser till uppladdningsläger i italienska Ridnaun/Val Ridanna på söndag den 2 februarioch stannar där en vecka innan laget beger sig till VM-orten Antholz/Anterselva. I truppen finns etablerade världscupåkare men också succéåkaren från Ruhpolding, Johanna Skottheim. Landslagschef Anders Byström kommenterar uttagningen:

Vi har haft tuff konkurrens om de sista platserna, ända in till sista världscuphelgen i Pokljuka. Johanna Skottheim och Anna Magnusson har presterat riktigt bra den senaste månaden och är verkligen värda chansen i VM-truppen.

Piteå Skidskytteklubb har fem åkare i VM-truppen, som består av idel a-landslagsåkare förutom senaste månadens stjärnskott Johanna Skottheim, som har en plats i det svenska utmanarlandslaget.

Johanna har bidragit positivt inte bara sportsligt utan är också en energispridare i laget. Det känns glädjande att hon har tagit chanserna hon har fått och nu slagit sig in i VM-truppen, säger Anders Byström.

På herrsidan har Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma laddat hemma den senaste veckan, samtidigt som Jesper Nelin, Peppe Femling och Torstein Stenersen tävlat i Pokljuka.

Laget är tillbaka i Östersund igen och tränar som vanligt från onsdag och fram till avresa till uppladningslägret på söndag. Nu blir det finslipning och byggande av form till VM, som blir en stor upplevelse i vackra Antholz i italienska Dolomiterna. Vi vill absolut vara med och slåss om VM-medaljerna där, säger landslagschefen.

 

Truppen:

Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb

Mona Brorsson, Finnskoga IF

Linn Persson, Bore Biathlon

Johanna Skottheim, Lima SKG

 

Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb

Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb

Sebastian Samuelsson, I21 IF Sollefteå

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Torstein Stenersen, Biathlon Östersund

 

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Ämnen

Sport

Taggar

Skidskytte

Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se