Skidskytteförbundet bjuder in till pressträff inför starten av årets Världscupsäsong

När: Onsdag 23 november 13.15 - 15.30

Var: STANLEY Security Sverige, Lindhagensgatan 76, Stockholm

Wolfgang Pichler kommer att presentera landslagsuttagningen inför de första Världscuptävlingarna som startar i Östersund söndag 27 november. Han kommer också belysa hur träningen varit upplagd under förberedelseperioden och vilka framsteg som förväntas.

Årets stora höjdpunkt kommer att vara VM i Hochfilzen, Österrike, 9 - 19 februari 2017. Vad kan vi förvänta oss där av ett ungt Svenskt skidskyttelandslag?

Landslagets sikte är inställt på OS i Peyongchang 2018 och framförallt VM 2019 i Östersund. Hur vet vi att vi är på rätt väg mot dessa stora målsättningar?

De åkare som är uttagna att köra Världscuppremiären i Östersund kommer att vara tillgängliga i Östersund för enkilda intervjuer på plats eller via exvis skype eller telefon. Kontakta mediaansvarig i förväg för att boka in lämplig tid för dessa.

Pressträffen sker hos Skidskytteförbundets Teamsponsor Stanley Security, vänligen anmäl er och eventuellt intresse för individuella intervjuer, bilder etc till hakan.blidberg@skidskytte.se senast måndag den 21 november.

Teasers inför säsongsstarten

Mona Brorsson stod för säsongens största individuella prestation då hon blev 6:a på sprinttävlingen vid VM i Holmenkollen. Hur mycket snabbare är hon den här säsongen?

Hanna Öberg, med dubbla guld vid Junior-VM i vintras gör sin första säsong som senior. Hur har hennes förberedelser sett ut inför den kommande vintern?

Junioren Sebastian Samuelsson vann de båda första testtävlingarna vid Rullskidskytte-SM i Boden i augusti. Hur långt från en Världscuputtagning är Sebastian?

Välkomna!

076-8442008