Skidskyttelandslaget Fotograf/Källa: Per Danielsson

Med nomineringar i hela fyra kategorier och dessutom till Radiosportens Jerringpris har skidskyttesporten ett framgångsrikt år bakom sig. De som är nominerade till priser på årets Idrottsgala kommer att besöka galan den 21 januari i Stockholm.

Samtliga skidskyttar med en nominering till ett pris gör ett kort uppehåll i världscupsturnén och besöker Idrottsgalan den 21 januari i Stockholm. De medaljörer som kommer vara på plats är Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling och Anna Magnusson. Fredrik Lindströms medverkan är ännu öppen och beror på hans återhämtning från körtelfebern. Torstein Stenersen kommer ta emot elitidrottstipendiet och deltar också. Även tränare Wolfgang Pichler kommer till galan.

- Vi är hedrade att så många av våra främsta skidskyttar har möjlighet att komma på galan trots deras upptagna scheman och ser fram emot en fantastisk kväll tillsammans, säger Stephan Rimér, VD Idrottsgalan.

Sveriges skidskyttelandslag toppade formen till OS Pyeongchang och rönte stor framgång med ett guld till Hanna Öberg i distansen, ett silver till Sebastian Samuelsson i jaktstarten, ett guld till herrarnas stafettlag och ett silver till damernas stafettlag.

Framgångarna har lett till nomineringar inför årets Idrottsgala för Hanna Öberg, Årets prestation, Sebastian Samuelsson, Årets manlige idrottare och herrstafettlaget, Årets lag. Hanna Öberg är även nominerad till Radiosportens Jerringpris, som delas ut på galan. Dessutom har chefstränare Wolfgang Pichler uppmärksammats för sin insats och är nominerad i kategorin Årets ledare.

- Skidskyttesporten och Idrottsgalan betyder mycket för svenska folket och jag är stolt över våra framgångar och medaljer det gångna året. Vi har ett lag för framtiden och det tyder på motivation och talang att kunna prestera som bäst när det gäller. Sådant förtjänar uppmärksamhet, säger Pichler.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Ämnen

Sport

Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251