Tre aktiva som rest från Sverige för att delta i veckans World Cup i Antholz har fått vända och rest hem igen.

Skidskytteförbundets medicinska team bedömer att dessa tre aktiva kan tänkas vara kontaktpersoner och åtgärden vidtas för att undvika risk för smittspridning. Samtliga tre aktiva har genomfört PCR test med negativt provresultat. De aktiva är Victor Brandt, Felicia Lindqvist och Emil Nykvist.

Utifrån rådande situation och gällande protokoll för on-boarding, analyserar nu landslagsledningen möjligheterna att tillföra ytterligare åkare till World Cup i Antholz.

I nuläget representeras Sverige av följande aktiva:

Damer

Mona Brorsson

Johanna Skottheim

Ingela Andersson

Herrar

Malte Stefansson

Oskar Brandt

Gabriel Stegmayr

Simon Hallström

Länk till Internationella Skidskytteförbundets (IBU) regelverk avseeende Covid-19: https://www.biathlonworld.com/inside-ibu/covid-19