Svenska Skidskytteförbundet har beslutat att nominera förbundets ordförande Olle Dahlin som ordförande för Internationella Skidskytteförbundet, IBU.

Internationella Skidskytteförbundet har sin kongress i Porec, Kroatien i början av september 2018 då en ny styrelse ska väljas. Ordförande i IBU sedan 1992, norrmannen Anders Besseberg har aviserat sin avgång.

Olle Dahlin är sedan IBU-kongressen 2014 Vice President i IBU och är även styrelsemedlem i Sveriges Olympiska Kommitté, samt har en lång bakgrund som idrottsledare.

För mer information:

Björn Eriksson, Ordförande Riksidrottsförbundet och Hedersordförande Svenska Skidskytteförbundet, 070-6264606

Olle Dahlin, Ordförande Svenska Skidskytteförbundet 070-3667300

Taggar