Stina Nilsson har tidigare presenterats som en av två åkare som tar en utvecklingsplats i A-Landslaget. Unge talangen Malte Stefansson tar den andra platsen!

Utvecklingsplatserna som tagits fram för A-laget är ett sätt för lovande åkare med stor potential att få en chans att utveckla sig under optimala förutsättningar med sparring från resterande A-lagsåkare. Dessa åkare får dessutom tillgång till ett upplägg med träningsläger och andra förbundsresurser. Malte Stefansson, tävlandes för Oxbergs IF, är 20-åringen som kvalificerat sig för den andra utvecklingsplatsen.

 

Huvudtränare Johannes Lukas säger följande om Malte:

 

”Det här är en del av vår strategi att ge unga talanger bästa möjliga träningsförutsättningar, så nära A-laget som möjligt. Efter att vi beslutat att ta fram två utvecklingsplatser som kompletterar A-laget så blev det tydligt att en av dem skulle gå till en ung och lovande kille – Malte Stefansson. Han har den gångna säsongen både utvecklats starkt samtidigt som han presterat lovande tävlingsresultat. Vi kommer att ge honom full stöttning samtidigt som vi anpassar träningen utifrån hans ålder och träningsbakgrund. Jag är övertygad om att utvecklingsplatsen i A-laget är perfekt för honom!”

Malte har under föregående säsong tävlat i IBU-cup och placerat sig som 22:a i Masstart i Martell , 35:a i Sprint i Minsk och flera andra placeringar runt topp 30. Fina resultat med hänsyn till hans ringa ålder och den stenhårda konkurrensen i IBU-Cupen.


Sportchefen Anna-Maria Uusitalo om Maltes plats i laget:

 

”Riktigt kul och spännande att Malte får den här chansen! Han är ung och lovande och målsättningen är att han ska få bästa support för att nå sin fulla potential. Jag tror han kommer passa bra in med dom övriga aktiva i A-laget.”

 

Tisdag den 21 april 13:00 kommer Skidskytteförbundet att arrangera en pressträff då resterande åkare i A-Landslaget presenteras tillsammans med upplägget inför den kommande säsongen. Då kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till flera av åkarna, bland andra Malte.
Pressträffen sker på skidstadion i Östersund och anmälan till träffen görs till: Nicklas.olausson@skidskytte.se
Presskonferensen kan följas live via följande länk: https://svensktskidskytte.com/live  (Det är ok att banda presskonferensen för användning i nyheter av olika former, ange Skidskytte-TV som källa)
 

Pressbilder på Malte Stefansson finns att hämta här: https://skidskytte.photoshelter.com/gallery/Pressbilder-Malte-Stefansson/G0000IpBdjCbNq4k/ (Ange Nicklas Olausson som fotograf)

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Ämnen

Sport

Platser

Dalarna Jämtland

Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se