Ledningen för skidskyttelandslaget presenterar nu uttagningarna för de internationella tävlingarna i Världscup och IBU Cup efter juluppehållet. Truppen innehåller flera intressanta namn med fem juniorer och flera debutanter.

-Vi har ett helt gäng världsstjärnor som får fortsätta representera Sverige på världscupen efter nyår, menar Skidskytteförbundets Sportchef Anna Maria Uusitalo.  I stort sett samma åkare som tidigare och med de fantastiska resultat som varit innan jul ser vi ingen anledning till att göra så mycket annorlunda efter nyår. Den förändring vi gör är att Oskar Brandt får chansen medan Malte Stefansson får köra IBU cup. Oskar har kört ett fåtal världscuper tidigare och det blir spännande att se vad han kan göra i Oberhof.

Laget till World Cup, Oberhof (GER)

Damer:

Hanna Öberg, Piteå Skidskytte Klubb
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Linn Persson, SK Bore
Johanna Skottheim, Lima SKG
Elvira Öberg, Piteå Skidskytte Klubb
Anna Magnusson, Piteå Skidskytte Klubb

Herrar:

Sebastian Samuelsson, I 21 IF
Jesper Nelin, Piteå Skidskytte Klubb
Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Peppe Femling, Piteå Skidskytte Klubb
Oskar Brandt, I 2 IF

-För IBU cupen så blandar vi erfarna och rutinerade aktiva med åkare som debuterar i IBU Cup, fortsätter Ann Maria. Juniorerna visade framfötterna på ATG sprinten och det känns rätt att låta dem få den här utmaningen.

Laget till IBU-cup 1 och 2, Arber (GER)

Damer:
Elisabeth Högberg Biathlon Östersund
Emma Nilsson SK Bore
Tilda Johansson Anundsjö SK
Stina Nilsson Lima SKG
Sara Andersson Mora Biathlon
Ingela Andersson K 4 Idrottsförening
Ella Halvarsson Biathlon Östersund

Herrar:
Malte Stefansson Oxbergs IF
Gabriel Stegmayr Dala-Järna IK
Torstein Stenersen Biathlon Östersund
Erik Larsson Mora Biathlon
Oscar Andersson Älvdalens SKG

-Vi har flera nya unga åkare som kommer in efter fina resultat på observationstävlingarna i helgen, säger landslagstränaren Erika Oskarsson. Det här blir en fin chans för dom att få komma ut internationellt och tävla innan JVM i slutet på Februari. IBU-Cup blir också ett tillfälle att mäta sig mot högt internationellt motstånd.

Bilder fria för användning kan laddas ner här: https://skidskytte.photoshelter.com/index
Citat och kommentarer från Stina Nilsson och Elisabeth Högberg: https://www.facebook.com/ATG
Se livesändningen med laguttagningen där vi intervjuar Stina Nilsson och Bettan Högberg här: https://www.facebook.com/383396680556/posts/10164550464550557/?d=n

Frågor och kommentarer kring laguttagningar och tävlingar:
Anna Maria Uusitalo
Sportchef
Svenska Skidskytteförbundet
Mobil: +46 (0)70-609 13 14
E-mail: anna_maria.uusitalo@skidskytte.se

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte.

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

Mediakoordinator Skidskytteförbundet