Delar av skidskyttelandslaget tränar i Östersund Fotograf/Källa: Nicklas Olausson

Det jämtländska energibolaget Jämtkraft blir ny teamsponsor till Skidskyttelandslaget. Hållbarhet är temat för satsningen.

Med mer än 100 års erfarenhet av förnybar energi och kunskap om det senaste inom hållbar utveckling kan Jämtkraft stötta skidskyttets arbete för att minimera våra klimatavtryck. Vi reser mycket över hela världen, det är en av sportens förutsättningar, men hur gör vi det klimatsmart? Kan vi agera annorlunda i vår verksamhet för att minska koldioxidutsläpp? Som vintersport vill skidskyttet gå i bräschen för det här viktiga arbetet, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet

Ett första steg är ett gemensamt projekt för att skidskyttet ska blir fluorfritt när det gäller skidpreparering.

Jag ser att vi har många spännande samarbeten framför oss där hållbarhet är den röda   tråden. Vi börjar direkt med en fråga som är aktuell just nu och det är att få till en bra utfasning av fluorvallorna inom skidskyttet säger Andreas Gyllenhammar, enhetschef för Strategi, Innovation och Hållbarhet på Jämtkraft.

Jämtkraft signerar ett avtal som räcker fram till 2024 och på den tiden hoppas de kunna bidra med både kunskap och energi.

Det skidskytte står för då det gäller jämställdhet mellan atleter, den unika kombinationen av precision, styrka, uthållighet och viljan att vara hållbara känns som hand i handske med våra ambitioner och värderingar på Jämtkraft. Det blir ett samarbete där vi med våra gemensamma styrkor kan göra skillnad för en mer hållbar framtid. Skidskyttet har sin nationella bas i Östersund, Jämtland med nationalarenan och vi vill som regionalt energibolag baserat i Östersund bidra till det ökade intresset för sporten nationellt och internationellt. Med vår drivkraft och ledande kunskap om hållbarhet vill vi framtidssäkra sporten för kommande generationer av atleter och publik. Det är ett nytt partnerskap fyllt av energi säger Erik Brandsma, vd Jämtkraft AB.

Avtalet signerades och ett uppstartsmöte genomfördes i Östersund fredagen den 4 september 2020.
Från skidskyttet deltog: Rikard Grip generalsekreterare, Håkan Blidberg marknadschef, Patrik Jemteborn, världscupgeneral, Anna-Maria Uusitalo, sportchef och Lisa Engman Marknadschef BEAB.

Från Jämtkraft deltog: Erik Brandsma vd, Andreas Hill varumärkesstrateg, Karin Stolt Halvarsson kommunikationschef och Andreas Gyllenhammar enhetschef för Strategi, Innovation & Hållbarhet.

Bifogade bilder och text får använfas fritt. 

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128