Skidskyttelandslaget Fotograf/Källa: Göran Strand

Nu kompletterar Sveriges Olympiska Kommitté uttagningarna till OS 2018. Tack vare söndagens fina stafett där Herrstafettlaget placerade sig som fyra är de nu klara för OS! Sedan tidigare har SOK nominerat ett Damstafettlag och ett Mixstafettlag.

- Glädjande nog så har vi nu fulla lag i samtliga tre stafetter till OS, säger Ingemar Arwidson, Generalsekreterare på Skidskytteförbundet. Till Sotji fick vi inte med något Damstafettlag men nu har damerna känts helt självklara. Kul att även herrarna fick till det och visade vad de kan.

Mixstafett är på OS-programmet för andra gången och här har Sverige i VM-sammanhang fina traditioner, men nu var det länge sedan vi hade medaljchans, kanske är det dags i PyeongChang?

Det är Sveriges Olympiska Kommitté som tar ut OS-trupperna och deras kriterier framgår här:

De som tas ut i dag är:

o    Mats Olsson, alpint, storslalom (6:a VM 2017, 2 st 9:e platser världscupen 2017, 2:a, 3:a, 5:a och 6:a världscupen 2016)

o    Walter Wallberg, puckelpist (framtidskriteriet, 11:a världscupen 2017, 3:a, 5:a världscupen 2016)

o    Herrlaget stafett, skidskytte (4:a världscupen 2017, 8:a världscupen 2016)

Truppen så här långt:

Hittills är 28 aktiva uttagna till OS i PyeongChang 2018. 13 av dem är damer och 15 stycken är herrar.

o    Utöver de individuellt aktiva är även 10 lag uttagna.

o    Uttagningar (både lag och individuellt) har hittills gjort i 8 idrotter: alpint, curling, ishockey, längdskidor, puckelpist, skicross, skidor slopestyle och snowboard slopestyle.

Truppen just nu:

Skidor: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Marcus Hellner, stafettlaget damer, stafettlaget herrar, sprintstafett dam, sprintstafett herr.

Skidskytte: Stafettlaget damer, stafettlaget herrar och stafettlaget mixed.

Alpint: Frida Hansdotter (slalom), André Myhrer (slalom), Mattias Hargin (slalom), Anna Swenn-Larsson (slalom), Emelie Wikström (slalom), Sara Hector (storslalom), Matts Olsson (storslalom) samt laget i parallellslalom.

Freestyle: Jennie-Lee Burmansson (slopestyle), Henrik Harlaut (slopestyle), Jesper Tjäder (slopestyle), Oscar Wester (slopestyle).

Snowboard: Sven Thorgren (slopestyle).

Skicross: Sandra Näslund, Victor Öhling Norberg.

Puckelpist: Walter Wallberg.

Ishockey: Damlandslaget och herrlandslaget.

Curling: Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer, Sara McManus, Sofia Mabergs och reserven Jennie Wåhlin samt Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och reserven Henrik Leek.

Kompletterande uttagningar görs 20 december, 12 januari och 16 januari.

Presschef Skidskytte-VM