Årets Utvecklingslandslag är en härlig mix av rutin och ungdom. Johanna Skottheims imponerande resultat den gångna säsongen visar att Utvecklingslandslaget erbjuder goda möjligheter att växa och utvecklas till en skidskytt i världsklass.

-Målet med vår verksamhet i Utvecklingslandslaget är att slussa aktiva vidare in i A-landslandslaget, menar U-landslagets Huvudtränare Jonas Johansson. Det är därför roligt att se att både Johanna och Malte, som ingick i Utvecklingslandslaget i fjol, nu får chansen i A-landslaget. Vi har en inspirerande situation i Svenskt Skidskytte med många utvecklingsbara skidskyttar som gör att konkurrensen till alla våra landslag är stentuff. I årets Utvecklingslandslag så har vi en spännande mix av unga oerfarna aktiva och några som har omfattande internationell erfarenhet men som kan ta ytterligare kliv i  sin utveckling. Detta gör att vi kommer kunna erbjuda grym sparring i gruppen vilket vi hoppas skall leda till en utvecklande och stimulerande miljö för alla.

Utvecklingslandslagets tränare jobbar tätt ihop med kollegorna från A-landslaget i den dagliga verksamheten vid Elitcentret i Östersund, vilket gör att gränserna mellan landslagen suddas ut och optimerar möjligheterna till utmaningar i träningen utifrån allas individuella förutsättningar.

-I och med läget i omvärlden idag, säger Utvecklingslandslagets tränare Erika Oskarsson, så är det fortfarande lite oklart hur och när vi kan genomföra träningsläger, men vi har bra förutsättningar i Östersund för att bedriva den viktiga sommarträningen på ett säkert sätt. Tack vare att vi nu även blir två tränarresurser knutna till Utvecklingslandslaget så kommer vi att ha ännu bättre möjligheter att jobba med individuellt med de aktiva för att de skall ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Uttagning Utvecklingslandslaget 2020/2021

Emma Nilsson, Bore Biathlon
Felicia Lindqvist, Biathlon Östersund
Anna Hedström, I 21 IF
Amanda Lundström, I 19 IF
Tilda Johansson, Anundsjö SKG

Oskar Brandt, I 2 IF
Oskar Ohlsson, Tullus SG
Henning Sjökvist, Biathlon Östersund
Emil Nykvist, Bore Biathlon

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Ämnen

Sport

Platser

Jämtland

Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se