Äventyrsbadet i Kalmar arrangerar kval för SM i vattenrutchbana

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-06-25 11:21 CEST - Kalmar kommun

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Även i år är också Kalmar med och håller i ett av kvalen, där du kan helt utan förkunskaper kasta dig ut i vattenrutschbanan och tävla om den ärofyllda titeln, svensk mästare.

Ytterligare tre år med Swedish Beach Tour

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-14 15:01 CEST - Destination Kalmar

Sedan tidigare är det klart att Kalmar är ett av tourstoppen under Swedish Beach Tour, som är svensk volleybolls elittour i beachvolley. Nu är det klart att evenemanget blir kvar i Kalmar även 2020 och 2021. Ett nytt treårigt avtal har undertecknats.

OPTIMERA Bygghandel ny huvudsponsor till Skidskytteförbundet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-14 10:16 CEST - Svenska Skidskytteforbundet

Efter en briljant skidskyttesäsong har både landslagschef och huvudtränare bytts ut, en ny Generalsekreterare är på väg in och förändringarna sker i högt tempo. Det passar därför bra att vi nu kan presentera en ny huvudsponsor till Svenska Skidskytteförbundet, nämligen Optimera Bygghandel.

Pressinbjudan: Invigning av Kalmars första cricketanläggning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-10 11:00 CEST - Kalmar kommun

Lördagen den 11 maj inviger kultur- och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg den nya cricketanläggningen KV Borg i Vassmolösa.

Inbjudan till pressträff inför Fullt ös 2019

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-04-23 19:57 CEST - Kalmar kommun

För elfte året i rad genomför vi evenemanget Fullt ös. Ett drogfritt valborgsfirande för ungdomar i högstadie- och gymnasieålder. Förra året firade 1500 ungdomar ett drogfritt Valborg på Fullt ös - i år hoppas vi på ännu fler!

Pressinbjudan: Invigning av nya lokaler i Kalmar Sportcenter

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-04-23 08:15 CEST - Kalmar kommun

Tisdagen den 23 april kl 14:00 hälsar kultur- och fritids-nämndens ordförande Marianne Dahlberg välkomna till Kalmar Sportcenters nya föreningslokaler för Smålandsidrotten, kultur- och fritidsförvaltningen och föreningslivet.

Basketens nya OS-gren 3x3 kommer till Kalmar

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-04-15 16:03 CEST - Destination Kalmar

3x3 är gatans version av basket och vid OS i Tokyo 2020 gör grenen OS-debut. En världstour finns redan och under Kristi himmelfärdshelgen kommer den svenska dam- och herreliten att drabba samman med internationellt motstånd längs med östkusten – i städerna Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Då hålls nämligen den första upplagan av Sweden 3x3 East Coast Tour, som också är starthelgen på Sverigetouren i 3x3.

Pressinbjudan: Invigning av konstgräsplanen på Bergaviks IP

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-03-22 10:00 CET - Kalmar kommun

Lördagen den 23 mars klockan 13:30 inviger kultur- och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg konstgräsplanen på Bergaviks IP. Innan och efter invigningen spelas det matcher från IFK Kalmar och IFK Berga.

Dags för säsongens sista världscup i Holmenkollen!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-03-21 14:08 CET - Svenska Skidskytteforbundet

Nu är det dags för avslutning av världscupsäsongen i Holmenkollen, Oslo. På tävlingsprogrammet står sprint, jaktstart och masstart. Fredrik Lindström gör sina sista världscuptävlingar under helgen.

Här är de svenska lagen till VM-stafetterna!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-03-15 14:59 CET - Svenska Skidskytteforbundet

Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg utgör kvartetten som kör lördagens damstafett, medan herrlaget består av Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.